Borůvkový džem

19.06.2024 Redakce eMaminy.cz

Borůvkový džem ve sklenicích

Zdroj: redakce eMaminy

Suroviny

1 kg borůvek

700 g třtinového cukru

1 citron

1 lžička kyseliny citrónové

Postup přípravy

Omyté borůvky necháme důkladně okapat. Poté je přendáme do skleněné nebo kovové misky a smícháme s cukrem. Misku zakryjeme potravinářskou folií a necháme odležet 12 hodin v lednici.

Druhý den přendáme směs do hrnce, přidáme nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z citronu a kyselinu citrónovou. Za neustálého míchání pozvolna vaříme 45 minut.

Po dosažení požadované konzistence (džem by měl být hustý a lepkavý) nalijeme do čistých sklenic, otřeme kraje a sklenice důkladně uzavřeme.

Poté zavaříme.

Tip: Borůvkový džem je úplně skvělý k čerstvým lívancům. 


Autor: redakce eMaminy

Recepty Zavařování




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes