Lehká kakaová roláda

26.05.2024 Redakce eMaminy.cz

Vypadá krásně, jen se zakousnout, že? Zkusíte ji?

Lehká kakaová roláda

Zdroj: pixabay.com

Ingredience na těsto:

5 vajec

1 polévková lžíce hladké mouky

2 polévkové lžíce kakaa

6 polévkových lžic cukru krystal

Ingredience na krém:

200 ml šlehačky ke šlehání (alespoň 33%)

cukr dle chuti

čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, kiwi apod.)

Postup přípravy:

Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V míse smíchejte žloutky s cukrem do pěny, poté přidejte mouku a kakao a jemně promíchejte. Opatrně vmíchejte ušlehaný sníh, aby se sníh nesrazil. Těsto by mělo být hladké a nadýchané.

Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozetřete těsto. Snažte se, aby bylo všude stejně vysoké, aby se roláda propekla rovnoměrně.

Předehřejte troubu na 200 – 220 °C a pečte roládu přibližně 7 minut. Správně upečené těsto by mělo být pružné. Zkuste ho propíchnout špejlí – pokud se na něj těsto nelepí, je hotovo.

Upečený korpus nechte vychladnout.

Mezitím ušlehejte šlehačku s cukrem (množství si zvolte sami, dle chuti, někdo má rád sladší chuť, někdo méně sladkou). Na vychladlý korpus rozetřete krém a poklaďte ho čerstvým ovocem.

Roládu opatrně zamotejte a ozdobte dle chuti – zbytkem šlehačky, ovocem, ořechy, kokosem nebo čokoládou.


Autor: redakce eMaminy

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes