Lehká kakaová roláda
Vypadá krásně, jen se zakousnout, že? Zkusíte ji?
Zdroj: pixabay.com
Ingredience na těsto:
5 vajec
1 polévková lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce kakaa
6 polévkových lžic cukru krystal
Ingredience na krém:
200 ml šlehačky ke šlehání (alespoň 33%)
cukr dle chuti
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, kiwi apod.)
Postup přípravy:
Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V míse smíchejte žloutky s cukrem do pěny, poté přidejte mouku a kakao a jemně promíchejte. Opatrně vmíchejte ušlehaný sníh, aby se sníh nesrazil. Těsto by mělo být hladké a nadýchané.
Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozetřete těsto. Snažte se, aby bylo všude stejně vysoké, aby se roláda propekla rovnoměrně.
Předehřejte troubu na 200 – 220 °C a pečte roládu přibližně 7 minut. Správně upečené těsto by mělo být pružné. Zkuste ho propíchnout špejlí – pokud se na něj těsto nelepí, je hotovo.
Upečený korpus nechte vychladnout.
Mezitím ušlehejte šlehačku s cukrem (množství si zvolte sami, dle chuti, někdo má rád sladší chuť, někdo méně sladkou). Na vychladlý korpus rozetřete krém a poklaďte ho čerstvým ovocem.
Roládu opatrně zamotejte a ozdobte dle chuti – zbytkem šlehačky, ovocem, ořechy, kokosem nebo čokoládou.
Autor: redakce eMaminy