Hrnkový perník

Zdroj: pixabay.com
Suroviny
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vejce
1 kypřící prášek do perníku
1 vanilkový cukr
kvalitní čokoláda
marmeláda
strouhaný kokos
Postup přípravy:
Hlubší plech vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou, případně vyložíme pečícím papírem.
Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, prášek do pečiva na perník a promícháme. Poté přidáme mléko, olej, vejce a vzniklou směs znovu důkladně promícháme.
Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C.
Pečeme 20 - 30 minut, přičemž se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.
Upečený perník uprostřed podélně rozkrojíme, jednu polovinu potřeme marmeládou, znovu spojíme, polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme strouhaným kokosem.
Tip:
Perník lze vylepšit přidáním sekaných ořechů, kandovaného ovoce či tuhých povidel.
Autor: redakce eMaminy