Dušené krůtí filety s brusinkami
Připravte své rodině sváteční oběd s netradiční omáčkou s chutí brusinek a bílého vína.
Zdroj: Family Market
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
100 g Cibule kostičky
6 kusů Krůtí prsa
2 lžíce bílého vína
100 g másla
1 lžíce medu
600 g Rösti
200 ml smetany
5 lžic strouhanky
50 g sušených brusinek
100 ml šťávy z granátového jablka (nebo džus)
5 lžic vlašských ořechů
600 g Zeleninový mix s brokolicí
sůl
pepř
Postu přípravy:
Brusinky namočte přes noc do šťávy z granátového jablka a medu.
Zmrazené rösti pečte v předehřáté troubě při 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem 20-25 minut.
Rozmrazené Krůtí filety rozkrojte na poloviny a osmažte na pánvi cca 2 minuty z každé strany, osolte a opepřete.
Na pánvi nechte zesklovatět kostičky cibule, přidejte nahrubo nasekané ořechy, namočené brusinky, smetanu a 2 polévkové lžíce bílého vína.
Orestovaná krůtí prsa přidejte do omáčky a duste přibližně 10 minut, dokud omáčka není dostatečně zredukovaná. Dochuťte solí a pepřem.
Mezitím přiveďte k varu 300 ml vody, lehce osolte, přidejte zeleninu a vařte do změknutí. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm orestujte strouhanku s uvařenou zeleninou.
Zeleninu naservírujte na talíř s krůtími filety a rösti a podávejte.
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.