Bramboračka
Zdroj: pixabay.com
Suroviny:
5 brambor
2 mrkve
1 malý celer nebo ½ většího
2 hrsti sušených hub
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
4 bobkové listy
špetku drceného kmínu
majoránka
voda nebo zeleninový vývar
sůl
pepř
Postup přípravy:
Nejprve asi litrem studené vody zalijeme sušené houby a krátce povaříme.
Mezitím si ve větším hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory. Poté zaprášíme moukou. Zarestujeme a za stálého míchání přilijeme vodu společně s namočenými houbami. Následně přidáme bobkové listy, kmín, majoránku, prolisovaný česnek, přilijeme vodu nebo vývar (podle potřeby) a provaříme. Poté vyndáme bobkové listy, solíme, opepříme a případně ještě přidáme majoránku (podle chuti).
Autor: redakce eMaminy.cz