Kapr na černo

04.12.2024 Redakce eMaminy.cz

Příprava kapra na švestkách či švestkových povidlech je pravděpodobně nejstarším dochovaným českým receptem na úpravu na štědrovečerní ryby,

Kapr na černo

Zdroj: redakce eMaminy a Canva

Suroviny

5 větších porcí kapra

2 - 3 lžíce másla

černé pivo

švestková povidla

sůl

pepř

Postup přípravy

Očištěné a připravené filety osolíme a opepříme.

Na větší pánvi rozhřejme máslo, na kterém necháme filety z obou stran zatáhnout (na straně s kůží necháme trochu déle). Poté přilijeme asi polovinu piva. Ztlumíme plotnu a pivo necháme částečně vyvařit.

Následně přidáme povidla – podle chuti, někdo má rád hustší, někdo zase méně hustou omáčku.

Společně chvíli provaříme tak, aby se povidla s pivem propojila (dle potřeby přilijeme pivo nebo přidáme povidla), můžeme dosolit či přidat pepř a máme hotovo.

Podáváme nejlépe s houbovým kubou.

 

Autor: redakce eMaminy

Recepty Vánoce




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes