Jáhlová kaše s jablečným rozvarem

14.02.2024 Redakce eMaminy.cz

Jáhlová kaše s jablečným rozvarem

Zdroj: redakce eMaminy.cz


Suroviny:

jáhlová kaše

mléko (obyčejné, mandlové, rostlinné) nebo voda

1 ks jablka

1 lžíce čekankového sirupu

voda

směs oříšků

kokosové plátky

ovoce na ozdobu

Postup přípravy:

Dle návodu připravíme jáhlovou kaši. Do teplého mléka nebo vody (ani voda ani mléko nesmí být horké) vmícháme jáhlovou kaši, až dosáhneme požadované hustoty. Přibližný poměr je 50 g kaše na 150 až 200 mléka/vody. Necháme cca 5 minut odstát. Musíme si uvědomit, že kaše během této doby ještě zhoustne.

Mezitím si připravíme jablečný rozvar. Jablko očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na přibližně centimetrové kostky. Přemístíme na nepřilnavou pánev, podlijeme vodou a zakápneme lžičkou čekankového sirupu (množství si můžeme upravit podle toho, jak chceme, aby směs byla sladká). Dusíme do té doby, než bude jablíčko měkké.

Do misky přendáme jáhlovou kaši (případně můžeme kaši připravit rovnou v misce), přidáme jablečný rozvar a posypeme kokosovými plátky a směsí oříšků. Můžeme dozdobit ovocem dle chuti.


Autor: redakce eMaminy.cz

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes