Jablkové lívance s tvarohem
Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny
Na těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžičky mleté skořice (nebo dle chuti)
½ lžičky citrónové kůry
1 hrnek mléka
1 hrnek nastrouhaných jablek
1 vejce
olej na smažení
Na dohotovení:
zakysaná smetana/tvaroh
marmeláda/čekankové slazení
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme prášek do pečiva a skořici a citrónovou kůru.
Přilijeme mléko, přidáme vejce, nastrouhaná jablka a vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Z těsta lžící tvoříme lívanečky a smažíme je na pánvi z obou stran dozlatova. Z pánve lívance přeneseme na talíř vyložený papírovou utěrkou a necháme okapat přebytečný tuk.
Hotové lívanečky polijeme čekankovým slazením a ozdobíme tvarohem.
Autor: redakce eMaminy