Fit Marokánky: Povánoční mlsání bez výčitek
Marokánky s ořechy, ovocem a čokoládou patří k oblíbeným vánočním dobrotám, s klidným svědomím si je ale můžete upéct i po Vánocích.
Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny
Na cca 24 kousků:
220 ml polotučného mléka
100 g proteinového arašídového másla
130 g jemných ovesných vloček
100 g sušeného ovoce (datle, brusinky, meruňky, rozinky)
80 g vlašských ořechů
20 g slunečnicových semínek
Na čokoládovou polevu:
120 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 60%)
Postup
Mléko s proteinovým arašídovým máslem zahřejeme v hrnci a důkladně promícháme.
Mezitím na pánvi zlehka opražíme ovesné vločky s nasekanými vlašskými ořechy a slunečnicovými semínky.
Poté přidáme opražené suché ingredience do hrnce se zahřátým mlékem a proteinovým máslem. Přisypeme i sušené a na menší kousky pokrájené ovoce.
Vše důkladně promícháme, odstavíme z plotny a necháme asi 10 minut vychladnout.
Zchladlou směs následně pomocí polévkové lžíce klademe na plech vyložený pečícím papírem - tvarujeme dokulata.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 15 – 20 minut (dle zvyklostí s vlastní troubou).
Než se Marokánky upečou, rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu a v ní potom spodní část upečeného a trochu prochladlého „cukroví“ namáčíme. Necháme zatuhnout.
Skladujeme v uzavřené nádobě na chladném místě.
Autor: redakce eMaminy