Fit citronový cheesecake
Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny:
Na korpus:
210 g ovesných vloček
60 g mletých ořechů (mandle, vlašské ořechy, kešu…)
100 ml mléka
15 g másla
15 g kokosového oleje
Na náplň:
250 g polotučného tvarohu
200 g smetanového sýru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktru
40 g čekankového sirupu
60 ml citronové šťávy
1 vanilkový puding v prášku
Postup přípravy:
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Ovesné vločky a ořechy nasekáme najemno a v míse smícháme s máslem a kokosovým olejem (které můžeme rozpustit v mikrovlnné troubě). Přilejeme mléko a vypracujeme hmotu, kterou prsty vtlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem.
Vložíme do trouby a pečeme přibližně 10 minut.
Mezitím si připravíme krém. V míse vymícháme tvaroh s vejcem a smetanovým sýrem do jemného krému. Postupně přidáme vanilkový extrakt, čekankový sirup, citronovou šťávu a nakonec přimícháme vanilkový puding (pouze prášek, nikoliv hotový puding).
Krém naneseme na předpečený korpus, uhladíme a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme přibližně 45 až 50 minut.
Necháme vychladnout a můžeme servírovat s čerstvým ovocem, ozdobený zakysanou smetanou a snítkou máty.
Autor: redakce eMaminy