Nepečený jablečný dort

28.01.2024 Redakce eMaminy.cz

Nepečený jablečný dort

Zdroj: redakce eMaminy.cz

Postup přípravy:

1.část

1 kg jablek

100 až 150 ml vody

100 g cukru (je možné použít jiné sladidlo)

hrst rozinek

½ lžičky skořice

šťáva z ½ citronu

Jablka zbavíme jadřinců a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Přidáme cukr a šťávu z citronu. Zalijeme vodou a dáme dusit na mírný plamen. Při dušení dáváme pozor, aby se nám voda zcela nevyvařila a nedošlo k připálení. Dusíme asi 15 minut, ovšem záleží na typu jablek. Voda by se měla téměř vyvařit a jablka budou měkká.

 

2.část

¾ l mléka

2 vanilkové pudingy

3 PL cukru

Puding uvaříme dle návodu na obalu. Jen mléka použijeme méně.

 

3.část

Podušená jablka a teplý puding smícháme. Pro zjemnění můžeme do teplé směsi přidat malý kousek másla. Směs ochutnáme a případně dosladíme.

 

4.část

2 větší balení klasických piškot nebo 3 menší balení

Připravíme si dortovou formu střední nebo větší velikosti. Na dno formy dáme pečící papír. Nyní budeme vrstvit vždy směs a piškoty. Začínáme směsí, na kterou klademe piškoty. Střídáme vrstvu směsi a piškotů tak, aby poslední vrstva byla tvořena směsí. Dort necháme ideálně přes noc v ledničce.

Dort je možné zdobit kysanou smetanou, tvarohem, ovocem, oříšky či marmeládou.

Autor: redakce eMaminy.cz

 

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes