Domácí čokoládová zmrzlina
Zdroj: pixabay.com
Suroviny:
150 ml smetany ke šlehání
50 g třtinového cukru
100 g čokolády na vaření
285 ml plnotučného mléka
30 g kakaa
šlehačka
snítka máty
Postup přípravy:
V malém hrnci smíchejte mléko s cukrem a přiveďte za stálého míchání k varu. Přidejte na malé kousky nalámanou čokoládu spolu s prosátým kakaem. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí, ale pozor, směs s rozpuštěnou čokoládou již nevařte. Poté směs nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte smetanu a postupně ji zapracujte do vychladlé směsi. Směs vlijte do připravené vhodné nádoby a dejte zamrazit. Během 5 hodin směs několikrát promíchejte. Zmrzlinu můžete servírovat s kopečkem šlehačky, případně můžete ozdobit snítkou máty či čerstvým drobným ovocem.
Autor: redakce eMaminy.cz