Sladkokyselé papriky
Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny
1 kg paprik (podle chuti či možností)
250 g cukru (může být méně)
500 ml octa
500 ml bílého vína
2 bobkové list
10 kuliček celého pepře
sůl
Postup přípravy
Papriky omyjeme, zbavíme semínek i membrány a nakrájíme na proužky.
V hrnci smícháme bílé víno, ocet, špetku soli, bobkové listy a kuličky pepře. Společně uvedeme do varu a na 2 – 3 minuty ponoříme do vroucího láku nakrájené papriky.
Po uplynulém čase papriky vyndáme, necháme v sítku okapat a následně naskládáme do čistých sklenic.
Lák přesedíme, znovu uvedeme do varu, přidáme cukr a povaříme asi 2 minuty. Poté nalejte do sklenic na připravené papriky a sklenice pečlivě uzavřeme. Zavaříme.
Autor: redakce eMaminy