Okurky nakládané s estragonem
Zdroj: pixabay.com
Suroviny
1 kg okurek
50 g cukru
1 l octa
2 snítky estragonu
1 polévková lžíce semínek hořčice
5 kuliček celého pepř
sůl
Postup přípravy
Okurky odmočíme ve velké míse s vodou a poté důkladně omyjeme, protože zbylé nečistoty by mohly způsobit kažení zeleniny.
Očištěné okurky naskládáme do větší nádoby a úplně je zasypeme solí. Necháme odležet 12 hodin.
V hrnci mezitím povaříme ocet s cukrem, snítky estragonu a celým pepřem.
Odleželé okurky na chvilku ponoříme do připraveného láku. Poté vyndáme a necháme okapat v cedníku.
Okapané okurky naskládáme do čistých a přidáme k nim semínka hořčice.
Octový lák po vyjmutí okurek znovu přivedeme k varu a přes sítko nalijeme do připravených sklenic s okurkami. Necháme vychladnout a sklenice pečlivě uzavřeme.
Potom okurky zakonzervujeme dle zvyklostí.
Autor: redakce eMaminy