Pampeliškový sirup

22.05.2024 Redakce eMaminy.cz

Pampeliškový sirup

Zdroj: redakce eMaminy

Suroviny

100 květů pampelišek 

700 ml vody

1 kg cukru krupice

½  lžičky kyseliny citronové

Postup přípravy

Květy pampelišek dáme do hrnce, zalijeme převařenou horkou vodou, zakryjeme a necháme vyluhovat do druhého dne.

Druhý den přecedíme výluh přes plátno do čistého hrnce, přidáme část cukru s kyselinu citronovou a začneme zahřívat. Po chvíli přidáme zbytek cukru a pozvolna vaříme do zhoustnutí.

Ještě horký sirup plníme do skleniček nebo lahví, dobře otřeme okraje a zavíčkujeme.

Sklenice otočíme dnem vzhůru, lahve položíme a necháme vychladnout.


Autor: redakce eMaminy 

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes