Levandulový sirup

01.09.2024 Redakce eMaminy.cz

Levandulový sirup v láhvi

Zdroj: redakce eMaminy

Suroviny

1 l vody

1 kg cukru krystal nebo cukr krupice

1 citron

3 lžičky kyseliny citronové

1 vrchovatá hrst celé natě levandule s květy

Postup přípravy

Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky, citrón důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka

Nastříhanou levanduli vložíme do hrnce, zalijeme jedním litrem horké vody, přidáme nakrájený citron a kyselinu citronovou. Vše zamícháme a necháme stát 24 hodin.

Druhý den slijeme do větší nádoby přes hustý cedník (nebo si přes cedník položíme plátno) a přisypeme cukr. Mírně zahřejeme a cukr necháme rozpustit, občas zamícháme.

Po úplném rozpuštění cukru slijeme sirup do lahví. Uchováme v lednici nebo můžeme v lahvích ještě zakonzervovat, abychom měli zásobu i na zimu.

 

Autor: redakce eMaminy

Zavařování Zdraví




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes