Dýňová polévka s batáty a zázvorem
Zdroj: redakce eMaminy.cz
Suroviny:
1 ks dýně Hokkaidó (střední velikost) nebo máslové dýně
2 batáty
1,5 l zeleninového vývaru
400 ml kokosového mléka
sušený zázvor
sůl
pepř
voda na dolití dle potřeby
Na dohotovení:
dýňový olej
pražená semínka (dýňová, lněná, konopná, slunečnicová, …)
Postup přípravy:
Dýni omyjeme (máslovou oloupeme), nakrájíme na stejné kostky a vložíme do hrnce. Přidáme očistěné a na podobně velké kousky pokrájené batáty, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Zeleninu vaříme do změknutí, poté přilijeme kokosové mléko, přisypeme zázvor, sůl, pepř a provaříme.
Následně vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Je-li polévka příliš hustá, zředíme ji vodou nebo vývarem a dochutíme.
Před servírováním na talíři polévku zakápneme dýňovým olejem a posypeme semínky.
Autor: redakce eMaminy.cz