Kompot z broskví

05.07.2024 Redakce eMaminy.cz

Broskvový kompot v misce a ve sklenici s kořením

Zdroj: redakce eMaminy

Suroviny

1 kg broskví

400 g cukru (krupice nebo třtinového)

600 ml vody

kůra z 1 citronu

kůra z 1 pomeranče

2 hřebíčky (lze přidat také skořici a badyán)

Postup přípravy

Broskve důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a na půl minuty je dáme do hrnce s vroucí vodou (aby se snadněji loupaly). Poté scedíme a necháme zchladnout v míse s vodou a ledem.

Zchladlé broskve necháme okapat, vypeckujeme je a rozčtvrtíme.

V hrnci s odměřenou vodou rozpustíme cukr, přidáme na proužky nakrájenou citronovou a pomerančovou kůru a koření. Nálev povaříme asi 5 minut a potom hned sundáme z plotny.

Připravené broskve narovnáme do sklenic, přelijeme nálevem přes sítko, pečlivě uzavřeme.

Zakonzervujeme.


Autor: redakce eMaminy

Recepty Zavařování




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes