Sváteční pečená kachna se zelím
Svátky se vždy nesou v duchu kvalitního jídla. Proto jsme pro vás připravili sváteční, ale přesto jednoduchý, recept na pečenou kachnu s červeným zelím a knedlíkem, který nadchne každého nadšence dobrého jídla.
Zdroj: Family Market s.r.o.
Ingredience:
1300 g Baby kachna nebo kachní stehna
Houskový nebo bramborový knedlík
cca 600 g Červené zelí
dvě lžíce červeného vína
celý kmín
sůl
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Kachnu důkladně očistěte, osolte a pokmínujte.
Umístěte kachnu do pekáče hřbetem nahoru, zalijte naběračkou vody, přikryjte pekáč a pečte kachnu po dobu 15 minut. Poté ji otočte, propíchejte kůži na tučných místech vidličkou a pokračujte v pečení za častého podlévání. Asi od poloviny pečení můžete kachnu odkrýt a jednou ji převrátit. Odstraňujte vypečené sádlo, aby nedošlo k připálení. Pečte cca hodinu a půl.
Červené zelí vařte v hrnci cca se 2 polévkovými lžícemi červeného vína cca 7 minut a několikrát zamíchejte.
Knedlíky dle vašeho výběru vložte na pařáček do hrnce s vroucí vodou a napařujte v hrnci zakrytém pokličkou cca 5 minut
Dobrou chuť vám přeje Family Market.
Autor: Family Market s.r.o.