Sváteční pečená kachna se zelím

12.10.2024 Family Market s.r.o.

Svátky se vždy nesou v duchu kvalitního jídla. Proto jsme pro vás připravili sváteční, ale přesto jednoduchý, recept na pečenou kachnu s červeným zelím a knedlíkem, který nadchne každého nadšence dobrého jídla.

Pečená kachna se zelím

Zdroj: Family Market s.r.o.

Ingredience:

1300 g Baby kachna nebo kachní stehna

Houskový nebo bramborový knedlík 

cca 600 g Červené zelí 

dvě lžíce červeného vína

celý kmín

sůl

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Kachnu důkladně očistěte, osolte a pokmínujte.

Umístěte kachnu do pekáče hřbetem nahoru, zalijte naběračkou vody, přikryjte pekáč a pečte kachnu po dobu 15 minut. Poté ji otočte, propíchejte kůži na tučných místech vidličkou a pokračujte v pečení za častého podlévání.  Asi od poloviny pečení můžete kachnu odkrýt a jednou ji převrátit. Odstraňujte vypečené sádlo, aby nedošlo k připálení. Pečte cca hodinu a půl.

Červené zelí vařte v hrnci cca se 2 polévkovými lžícemi červeného vína cca 7 minut a několikrát zamíchejte.

Knedlíky dle vašeho výběru vložte na pařáček do hrnce s vroucí vodou a napařujte v hrnci zakrytém pokličkou cca 5 minut

Dobrou chuť vám přeje Family Market.

 

Autor: Family Market s.r.o.

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes